Dansk Automobil Sports Union skyder nyt officielt mesterskab i udlejningsgokarter i gang

Dansk Automobil Sports Union skyder nyt officielt mesterskab i udlejningsgokarter i gang

Dansk Automobil Sports Union skyder nyt officielt mesterskab i udlejningsgokarter i gang

Ny løbsserie under Dansk Automobil Sports Union ser dagens lys. I DGC – Dansk Gokart Cup –  køres der løb i udlejningsgokarter på baner over hele Danmark.

 

Nu skydes Dansk Gokart Cup – DGC i gang. Formålet med DGC er at sætte fokus på, at gokart er en sport for alle. Alle skal have chancen for at konkurrere på lige fod uanset økonomi, teknisk indsigt og adgang til materiel. Serien består at tre aldersinddelte klasser, hvor deltagelse kan ske helt ned fra otteårs-alderen.

Afviklingen sker i samarbejde med otte kommercielle gokartbaner, hvor første afdeling afholdes søndag d. 17. marts på Fyn i Odense Gokart Hal. Udover afdelingen på Fyn køres der mere eller mindre i hele landet for at gøre serien så let tilgængelig for så mange som muligt. Fire afdelinger finder sted i Jylland – Aarhus, Vandel, Vojens og Aalborg, to afdelinger på Sjælland i hhv. Holbæk og Taastrup og en afdeling køres på Bornholm i Nexø.

”DGC er et tilbud til den brede befolkning, men på samme tid er det også et tilbud til dem, som ellers falder fra i gokartsporten grundet det økonomiske- og tidsmæssige aspekt. Med DGC bliver det lidt nemmere at køre gokart på et konkurrencepræget plan, men uden at man behøver at have sin egen racergokart. I samme omgang håber vi også, at DGC bliver en nem indgang til sporten for nye, hvor man kan snuse til sporten og prøve sig selv af, inden man f.eks. kaster sig ud i at købe sin egen racergokart. Og så er det en stor glæde for os, at kunne knytte en lang række gokarthaller og -baner tættere til vores forbund og vores sport,” siger Mikkel Bøyesen, udviklingschef i DASU og projektleder i Dansk Gokart Cup.

Det kan særligt for børn og unge være en stor mundfuld at komme i gang med gokartsporten, men med et koncept som DGC kan sporten i højere grad sammenlignes med at dyrke andre mere traditionelle og lettere tilgængelige former for idræt.

Sådan køres Dansk Gokart Cup i 2024

 

Afdeling 1

Søndag d. 17. marts – Odense Gokart Hal

Afdeling 2

Søndag d. 14. april – Racehall Aarhus

Afdeling 3

Lørdag d. 4. maj – Bornholms Gokart Center

Afdeling 4

Søndag d. 9. juni – Vandel Gokart

Afdeling 5

Søndag d. 18. august – Vojens Motorsport Arena

Afdeling 6

Søndag d. 22. september – Holbæk Gokart

Afdeling 7

Søndag d. 6. oktober – Gokart World Aalborg

Afdeling 8

Søndag d. 3. november Racehall København

Tilmelding er via dasu.dk. Læs mere om Dansk Gokart Cup her.

Skrevet den 29/02-2024

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright Bilevents.dk. Alle rettigheder forbeholdes - Privatlivspolitik