Horsens Automobil & Motor Klub er vært for sjette afdeling af syv om Danmarksmesterskabet i Hillclimb.

Horsens Automobil & Motor Klub er vært for sjette afdeling af syv om Danmarksmesterskabet i Hillclimb.

Horsens Automobil & Motor Klub er vært for sjette afdeling af syv om Danmarksmesterskabet i Hillclimb.

Lørdag den 16. september afholder Horsens Automobil & Motor 6. og næstsidste afdeling i kampen om Danmarksmesterskabet i Hillclimb for klassiske og historiske biler. Det efterhånden traditionsrige Nim Hillclimb har serviceplads ved Nim Skole, Møllegade 20 i Nim.

Løbet har start på Skinderhusvej, og går via den sydlige del af Underupvej og videre gennem Nim Skov til mål hvor Eslundvej går ind i Nim by. Lodsejerne på de berørte veje har givet tilladelse til at spærre vejene for almindelig trafik i tidsrummet 9:00 til 17:00. Løbet er godkendt af både Sydøstjyllands, Horsens Kommune og Dansk Automobil Sports Union.

Der forventes omkring 45 deltagere fra hele landet, hvoraf flere deltagere er fra Horsens Automobil & Motor Klub. Flere af de lokale deltagere har mulighed for at tage et Danmarksmesterskab med hjem til Horsens. Heino Mejer fører det generelle mesterskab inden denne 6. og næstsidste afdeling og fører dermed også mesterskabet i klasse 7B.

Biler til Hill Climb må ikke være nyere end 31/12-1990. Den enkelte bil kan være produceret efter 1991, men modellen skal være introduceret og i produktion inden 1991. Deltagerne opdeles i 2 hovedgrupper: – Historiske klasser og – Vægt / effekt klasser

Inden for hver af de to grupper opdeles bilerne igen i: A-biler, som er biler uden modificering, og i realiteten er standardbiler uden forbedring – B-biler, som er biler, der i mere eller mindre grad er modificeret gennem tuning af motor, undervogn m.v.

Fra Horsens Automobil & Motor Klub er der ved redaktionens slutning tilmeldt følgende deltagere:
Klasse 6B:
Toni Hansen, Peugeot 205 Rallye 1,3 årg. 1989, Toni Hansen er aktuelt på en 3. plads i klassemesterskabet.
Klasse 7B:
Heino Mejer / Bo Mølgaard, Volvo 242 Turbo, årgang 1983 på 1. pladsen i klassemesterskabet.
Kurt Mejer / Steen Bøgelund, Volvo 242 Turbo, årgang 1982 på 2. pladsen i mesterskabet.
Klasse 8A:
Christian Fisker/Jens Bro Fisker, Volvo 544, årgang 1963
Klasse 9A:
Chris Larsen, VW Golf GTI, årgang 1984
Klasse 10B:
Søren Harritslev Andersen / Ann Engelbrecht Sørensen, Volvo 240, årgang 1989
René Mejer, Volvo 480 Turbo, årgang 1987
Frankie Jørgensen, VW Golf I, årgang 1980
Klasse 11B:
Johnny Andersen, Porsche 911 SC, årgang 1981

Løbsleder Michael Gøttrup byder alle tilskuere velkommen til både serviceområdet på Nim Skole, hvor der vil være mulighed for at se de flotte gamle biler fra kl. 8:00 lørdag morgen, og fra kl. 10:00 til ca. 17:00 på hastighedsprøven ved tilskuerområdet ved krydset Underupvej/Skinderhusvej. Der vil af sikkerhedsgrunde ikke være adgang for publikum til Nim Skov.

Med venlig hilsen
HORSENS AUTOMOBIL & MOTOR KLUB

Medlemmer af Horsens Automobil Motor Klub Christian Fisker og Jens Fisker fra Oestbirk er her vist i et af aarets tidligere Hillclimbs ved Hobro tilskuerinformation nim 23 1.2

Skrevet den 06/09-2023

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright Bilevents.dk. Alle rettigheder forbeholdes - Privatlivspolitik