Hvem bliver årets Super GT-mester?

Hvem bliver årets Super GT-mester?

Hvem bliver årets Super GT-mester?

Der er finaleweekend i OK Oktan 100 Super GT på Padborg Park

I weekenden skal kampen om årets OK Oktan 100 Super GT-mesterskab finde sin afslutning. På Padborg Park køres den sjette og sidste mesterskabsafdeling, og her skal ikke bare årets mester findes. Årets bedste am-kører og årets bedste team skal også kåres.

Ole Petersen, Bredebro, er favorit til at tilbageerobre den titel, han sidst havde i 2021. Den nybagte far er den kører, som gennem årene har tilbagelagt flest omgange bag rattet af en Super GT-racer på netop Padborg Park, og med et forspring på 31 point inden en weekend, hvor der er 100 point på spil, har han også gode kort på hånden.

Frederik Nymark, Hadsten, er hans værste rival. Flere gange gennem sæsonen har østjyden været bedst i kampen mod stopuret, men i årets løb har han kun en enkelt gang formået at forvandle farten til en løbssejr. Og det er en nødvendighed, hvis han skal indhente Ole Petersen og sikre sig sin første titel i løbsserien.

Der er to outsidere til at vinde mesterskabet i OK Oktan 100 Super GT. Det er Peter Rossel, Vejle, og Simon Birch Kristensen, Ikast. Førstnævnte tog titlen tilbage i 2019 og havde et rigtig godt Night Race, han skal forsøge at bygge videre på, mens sidstnævnte allerede har sikret sig positionen som årets bedste debutant i klassen.

Blandt feltets am-kørere er der lagt op til en kamp mellem Magnus Taulborg, Sabro, og Mikkel Grundtvig, Vejle. Gennem det meste af sæsonen har Magnus Taulborg været førende i tabellen, men i de seneste afdelinger er Mikkel Grundtvig kommet stadig tættere på.

Heller ikke teammesterskabet er afgjort inden finaleweekenden på Padborg Park. Her har to teams lagt afstand til rivalerne. Det er VHA M Racing, som med Kevin Rossel og Mikkel C. Johansen, Slagelse, aktuelt fører foran de regerende mestre Nymark Racing, som indsætter Frederik Nymark og Jacob Mathiassen, Hobro.

OK Oktan 100 Super GT kører alle sine tre heats søndag. Det første starter 12.50, mens de to sidste skydes i gang henholdsvis 15.25 og 16.25. Alle tre heats vises live på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.

Foto: Morten Kimer Hansen

Skrevet den 06/10-2023

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright Bilevents.dk. Alle rettigheder forbeholdes - Privatlivspolitik