Britisk Motor Show 2024

Britisk Motor Show 2024

Britisk Motor Show 2024

Et træf for britiske køretøjer har været i tankerne i mange år, men blev først en realitet i 2013 hvor tankerne blev omsat til handling og processen for alvor blev sat i sving.

 

Fascinationen for England startede i en ung alder, hvor James Bond var det store idol og alle film med den klassiske engelske agent er set mere end 10 gange. Som historieinteresseret og royalist har den britiske kultur naturligvis også haft en stor betydning, så da første bil kom i hus, en Vauxhall Cavalier, var det naturligt at komme med i en forening for disse prægtige køretøjer.

 

Passionen blev intensiveret da jobbet som redaktør for Vauxhall-Bedford Klub Danmark blev ledigt i sommeren 1999, hvor det første Europæiske Vauxhall-Bedford også blev afviklet og siden blev det også til et par år som bestyrelsesmedlem i klubben.

 

Igennem disse år er passionen for de britiske køretøjer kun vokset støt, en lidelse der kun har vokset sig større ved at se mange fantastiske køretøjer til blandt andet Bilmesse & Brugtmarked i Fredericia.

 

På et tidspunkt forsøgte Dansk Consul Zephyr & Zodiac Klub, Rootes Danmark, Rover Owners Club Danmark og Vauxhall-Bedford Klub Danmark at starte et Englændertræf op, men det blev kun til to små enkeltstående træf som var med meget få deltagere.

 

 

 

Med inspiration fra England hvor man flere steder holder træf ved de mange bevarede borge, fæstninger og slotte, var det tid til at tage første skridt til et nyt træf for britiske køretøjer. Træffet skulle ikke blot være traditionelt med dækspark og hygge, men tanken var også at træffet skulle krydres med britisk kultur, mad og drikkevarer.

 

De første to år, på Virksund Kursuscenter og ved Spøttrup Borg, gik træffet under navnet Made In Great Britain – Classic Motor Show med forkortelsen MIGB. Navnet var ikke ligetil, så mange var i tvivl om muligheden for at deltage i nyere køretøjer. Derfor blev navnet i 2017 ombyttet til Britisk Motor Show, BMS, et navneskifte der også krævede et nyt logo.

 

I 2018 blev 3. træf afholdt på Strandet Hovedgaard, et sted der emmer af historiske vingesus og rammerne giver træffet et helt unikt særpræg der ikke ses mange steder i Danmark.

 

Det nye britiske træf har fra starten, via et solidt netværk, tiltrukket køretøjer fra andre europæiske lande og det er en fornøjelse at træffet allerede nu har et solidt navn rundt omkring i Europa.

 

Fremtiden byder på flere tiltag, mere britisk kultur og livstil, men altid med vores køretøjer i centrum.

 

Efter nogle år med Corona og stilstand, er vi nu på banen igen med et nyt setup og er klar med et træf i Viborg 2024.

Se mere på www.britisk.dk

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright Bilevents.dk. Alle rettigheder forbeholdes - Privatlivspolitik